Acasă Cultura/Media Chișinău: Ministerul Culturii din Republica Moldova și Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” de la...

Chișinău: Ministerul Culturii din Republica Moldova și Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” de la București, proiecte comune

DISTRIBUIȚI

Se pregătește Bookfest Chișinău149585 – 13032017 – Cu aprobarea ministrului pentru Românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, directorul adjunct al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brînzea a efectuat o vizită de lucru la Chișinău în perioada 8 – 11 martie.

În acest context, un contract de parteneriat a fost semnat vineri, 10 martie, între Ministerul Culturii din Republica Moldova și Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni de la București, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru românii de pretutindeni, cu privire la desfășurarea în perioada 30 august – 3 septembrie a celei de-a II-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău. Documentul a fost semnat de ministrul Culturii, Monica Babuc, și directorul general adjunct al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi, Nicolae Brînzea.

Bookfest Chișinău este un eveniment cultural care reunește anual edituri, distribuitori de carte, papetărie, birotică și muzică, instituții și asociații de cultură și contribuie la promovarea culturii române, prin favorizarea accesului la o bogată ofertă editorială.

Totodată, la întrevederea dintre Monica Babuc și Nicolae Brînzea au fost trecute în revistă și alte proiecte care vor fi realizate anul acesta în parteneriat. Astfel, în perioada 27 – 28 aprilie, la Chișinău va avea loc Conferința ”Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”. Evenimentul are drept obiectiv crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii și cel al protejării patrimoniului din România și din teritoriile din jurul granițelor țării, reprezentative pentru comunitățile românești.

În luna septembrie se va desfășura Conferința ”Romanitate. Românitate. Latinitate”, eveniment organizat în colaborare cu Centrul de Studii Interdisciplinare Chiinău-Oradea. Tot în această perioadă, vor fi organizate, în România, vizite de studii pentru bibliotecari, meșteri populari, precum și pentru studenții care studiază istoria și arhitectura.

Nu în ultimul rând, în perioada 3 – 5 octombrie, la Chișinău urmează să se desfășoare Festivalul de romanțe românești ”Crizantema de argint”. Evenimentul va avea loc incinta Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.