Acasă Sud-Vest Dolj Craiova: O nouă misiune

Craiova: O nouă misiune

DISTRIBUIȚI

149641 – 15032017 – Miercuri, 15 martie, la sediul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană ”General Gheorghe Pârvulescu”, din Craiova, a avut loc ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului de apărare antiaeriană ce va fi dislocat timp de şase luni în Polonia. Detaşamentul este parte componentă a Grupului de luptă NATO condus de către SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată şi consolidată în nord-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

La ceremonie au participat oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi familiile militarilor.

Detaşamentul de apărare antiaeriană, compus din 120 de militari din Forţele Terestre Române,  are în dotare tunuri antiaeriene calibru 35 mm OERLIKON şi este constituit pe structura unei baterii din organica Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Brigada 2 Infanterie „Rovine” de la Craiova. Ca parte a contribuției României, pe componenta terestră, la iniţiativele asociate prezenţei aliate adaptate pe flancul estic decise la Summit-ul aliat de la Varșovia, Brigada 2 Infanterie „Rovine” constituie cadrul de operaționalizare a Brigăzii Multinaționale, afiliată Comandamentului Multinaţional de Divizie cu sediul în București. Atingerea capacității operaţionale inițiale a Brigăzii Multinaționale a fost stabilită pentru aprilie 2017, iar cea finală la sfârșitul semestrului II/2018.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.