Acasă Externe Franța: Avertismentul presedintelui Hollande: ”Europa va exploda!”

Franța: Avertismentul presedintelui Hollande: ”Europa va exploda!”

DISTRIBUIȚI
francois_hollande

francois_hollande149450 – 06032017 –  Nu exista alternativa la o Europa cu mai multe viteze, pentru a evita explozia Uniunii Europene, a avertizat presedintele francez Francois Hollande intr-un interviu publicat luni de mai multe cotidiene europene, relateaza AFP.

El a declarat ca “saltul European presupune o alegere clara privind forma sa de organizare”. “Europa in 27 nu poate sa fie Europa uniforma in 27. De mult timp, aceasta idee a unei Europe diferentiate, cu viteze diferite, ritmuri distincte pentru a progresa, a generat multa rezistenta. Insa, in prezent, este o idee care se impune. In caz contrar, Europa va exploda”, a insistat el.

Aceasta pista a fost inaintata in special de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, intr-o “Carte Alba” privind viitorul UE dupa Brexit. Intrebat daca, din punctul sau de vedere, nu exista alternativa la aceasta Europa cu mai multe viteze, Hollande a raspuns: “Nu. Fie facem lucrurile diferit, fie nu le vom mai face impreuna”.

“In viitor, va exista un pact comun, o piata interna cu o moneda unica, pentru unii. Dar, pe aceasta baza, va fi posibil pentru unele state membre, care vor vrea acest lucru, sa mearga mai departe in aparare, mai departe in armonizarea fiscala sau sociala, mai departe in cercetare, cultura, tineret”, a conchis el. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.