Acasă Externe Haga: A început procesul intentat Rusiei de Ucraina

Haga: A început procesul intentat Rusiei de Ucraina

DISTRIBUIȚI

149482 – 07032017 – Kievul a acuzat din nou Rusia de sponsorizarea terorismului, prin susţinerea rebelilor înarmaţi din regiunea de est a Ucrainei, la începutul unui proces internaţional intentat de Kiev.

Adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Elena Zerkali, a declarat la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga că mii de civili nevinovaţi au suferit atacuri letale din partea rebelilor sprijiniţi de Rusia.

Corespondenţii BBC transmit că Kievul a acuzat Moscova de încălcarea convenţiilor ONU împotriva terorismului şi a discriminării, anexând ilegal Crimeea şi sprijinind grupările separatiste din estul Ucrainei.

În ultimii trei ani, peste zece mii de oameni au murit, în urma luptelor din estul Ucrainei. Avocaţii Ucrainei solicită compensaţii şi pentru „actele teroriste”, între care se numără doborârea avionului MH17, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 298 de pasageri şi membri ai echipajului, în iulie 2014. Rusia a negat în mod repetat că ar fi trimis trupe sau echipament militar în estul Ucrainei. – sursa: Romania-actualitati.ro  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.