Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Afacerile cu serele din Berceni – luate la puricat

Ilfov: Afacerile cu serele din Berceni – luate la puricat

DISTRIBUIȚI

149530 – 09032017 –   Procurorii de la Parchetul General au descins joi dimineaţă la apropiaţi ai lui Gigi Becali într-o anchetă care vizează infracţiuni de evaziune fiscală, afirmă pentru ProSport surse bine informate.

Printre alţii, ar fi vorba, susţin sursele noastre, despre afacerile cu serele din Berceni ale lui Horia Colcescu, om de încredere al latifundiarului din Pipera.

Potrivit unui comunicat al IGPR, ”o sută de poliţişti fac, joi dimineaţă, 38 de percheziţii la sediile unor firme din Bucureşti, Ilfov, Constanţa şi Călăraşi, ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi de evaziune fiscală. Valoarea prejudiciului depăşeşte 5 milioane de euro.

Gigi Becali a negat, la B1TV, că el sau apropiaţi de-ai săi ar face obiectul anchetei demarate de procurorii Parchetului General. ”Nepoţii mei habar n-au despre ce era vorba, dormeau acum, când am vorbit cu ei. Nu este vorba de nicio percheziţie. Finii mei, vorbind de Horia, care încă nu este finul meu, nu am vorbit cu el, acum o să vorbesc… Dacă eu nu sunt la Londra şi sunt în faţa bisercii, înseamnă că nu este nicio percheziţie”, a declarat patronul FCSB.

În urmă cu o săptămână, site-ul cancan.ro publicase informaţia că Gigi Becali pleacă la Londra să se opereze.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române fac cele 38 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Călăraşi, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele persoanelor care coordonează activitatea acestora.

La activităţi participă aproximativ 100 de poliţişti.

Potrivit IGPR, percheziţiile vizează reprezentanţii unor societăţi comerciale, care şi-au desfăşurat activitatea în domeniul agricol, al construcţiilor şi comerţului şi care ar fi evidenţiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive.

În fapt, în contabilitatea acestor societăţi ar fi fost înregistrate facturi emise de ”societăţi-fantomă”, precum şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale firmelor fantomă. 47 de persoane urmează să fie audiate.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 25 de milioane de lei, respectiv peste 5 milioane de euro. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.