Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Lecție despre patrimoniul național pentru elevii din Bragadiru și Popești –...

Ilfov: Lecție despre patrimoniul național pentru elevii din Bragadiru și Popești – Leordeni

DISTRIBUIȚI

149958 – 30032017 –   În perioada 22 – 29 martie a.c. polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au desfășurat activități cu elevi din localitățile Bragadiru și Popești-Leordeni, în cadrul programului Școala Altfel, tema abordată fiind protejarea patrimoniului național.

La activități au participat peste 100 de elevi din cadrul Școlii Generale Nr.1, Bragadiru și Liceul Teoretic Radu Popescu, Popești – Leordeni.

Polițiștii au purtat discuții libere cu elevii, le-au prezentat noțiuni de bază și li s-a explicat importanța patrimoniului pentru definirea identității poporului nostru.

Explicațiile au fost susținute cu materiale audio video, în care au fost prezentate bunuri care fac parte din patrimoniul național, atât obiecte (de artă, de importanță tehnică, bunuri cu semnificație etnografică), cât și clădiri, fiecare însoțite de propria istorie și semnificație.

Copiilor li s-a explicat că protejarea patrimoniului cultural este un proces continuu, individual și colectiv și presupune nu doar păstrarea și conservarea bunurilor culturale, dar și punerea în valoare, popularizarea acestora, pentru a cultiva sentimentul mândriei naționale.

De asemenea, elevilor li s-a vorbit despre atribuțiile Poliției în ceea ce privește protejarea patrimoniului, fiind astfel prezentate bunuri emblematice pentru istoria românilor, recuperate de către polițiști.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.