Acasă Politic Israel: Delegație română condusă de Liviu Dragnea, la Diasporas 2017 – Israel

Israel: Delegație română condusă de Liviu Dragnea, la Diasporas 2017 – Israel

DISTRIBUIȚI

149456 – 07032017 –  Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a aflat, în perioada 4 – 6 martie în Israel, în fruntea unei delegații parlamentare românești care a avut contacte la cel mai înalt nivel în politica israeliană. Delegația din România a fost invitată de Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knesset-ului pentru a participa la seminarul internațional Diasporas 2017.

Liviu Dragnea a avut întâlniri cu Yuli-Yoel Edelstein, Yoseph Yonah, președintele Grupului parlamentar de prietenie Israel – România, Isaac Herzog, președintele Partidului Muncii și liderul opoziției din Knesset. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a avut o întâlnire privată cu premierul Benjamin Netanyahu.

Cu președintele Parlamentului israelian a fost stabilit un calendar pentru o primă întâlnire româno-israeliană la nivelul delegațiilor parlamentare la București.

În cadrul discuțiilor cu oficialii israelieni a fost reiterată importanța relațiilor dintre România și Israel și în mod concret au fost discutate proiecte bilaterale și legislative care să aducă contribuții la Fondul Suveran de Investiții, creat de noul guvern, precum și pentru cele nouă spitale regionale care urmează să fie construite conform programului de guvernare. Un subiect aparte l-a constituit cooperarea în domeniul cercetării, cu precădere în sectorul medical. Pornind de la un proiect legislativ al Knessetului, au fost explorate modalități de a investi în proiecte de construcții de locuințe. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.