Acasă Economie Italia: Se pregătește “Targul Romania – Italia 2017”

Italia: Se pregătește “Targul Romania – Italia 2017”

DISTRIBUIȚI

149755 – 21032017 –  Camera de Comerț Italia – România(CCIRO) mentine programul forumurilor economice “Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca” in program pentru anul 2017.

Vineri, 17 martie 2017 la sediul Unindustria Italia a fost organizat forumul economic “Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca”, eveniment realizat in colaborare cu Unindustria Italia, Guvernul Romaniei si cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Evenimentul s-a bucurat de o prezenta numeroasa: aproximativ 200 de firme (operatori economici in constructii, IT, managementul deseurilor, turism, agricultura, transport) au participat si demonstrat interesul de a dezvolta afaceri si de a investi in economia romaneasca.

“Firmele participante, atat cele italiene cat si cele infiintate de romani in Italia, au avut ocazia sa obtina informatii asupra programului de guvernare si asupra programului pentru atragerea investitorilor straini, direct de la reprezentantii Guvernului Romaniei” a declarat secretarul general al CCIRO Italia, Andrea Amato.

In deschiderea evenimentului, vicepresedintele Unindustria, Gerardo Iamunno a salutat delegatia Guvernului Romaniei si a facut o trecere in revista cu toate avantajele pentru care firmele italiene ar trebui sa investeasca in Romania.

Presedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac a prezentat pe scurt activitatea CCIRO Italia, parteneriatul cu Camera de Comert a Romaniei si oportunitatile de promovare prin intermediul ROMEXPO. Totodata Eugen Terteleac a mai declarat ca “Romania reprezinta o oportunitate pentru investitori, acestia gasind in Romania o piata a investitiilor primitoare si deosebit de avantajoasa din punct de vedere fiscal”.

Delegatia guvernamentala formata din Andreea Pastirnac – ministru pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian Dima – secretar de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Marius Cristea, reprezentant al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Dragos Titea – secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Moldovan, șef de cabinet în Ministerul Transporturilor, George Milosan, consilier la Ambasada Romaniei in Italia si Norina Boru – consilier Economic la Biroul de Promovare Economica din cadrul Ambasadei au prezentat programul Guvernului Romaniei pentru atragerea investitiilor straine – ”Romania Start-up national” si programul pentru atragerea fondurilor europene.

In incheierea evenimentului, CCIRO Italia si Fiera di Roma au prezentat proiectul “Targul Romania – Italia 2017” si au propus Guvernului Romaniei parteneriatul in realizarea acestuia. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.