Acasă Externe Agenda Europeana Luxemburg: Statele Uniunii Europene nu sunt obligate sa emita vize de intrare...

Luxemburg: Statele Uniunii Europene nu sunt obligate sa emita vize de intrare persoanelor care risca torturi sau tratamente inumane

DISTRIBUIȚI

149484 – 07032017 – Statele Uniunii Europene nu sunt obligate sa emita vize de intrare persoanelor care risca torturi sau tratamente inumane, a hotarat marti cea mai importanta curte a UE, decizie ce taie o cale de intrare a refugiatilor in blocul comunitar, transmite Reuters.

Decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) este contrara opiniei propriului avocat general, care a spus luna trecuta ca, potrivit legislatiei europene, astfel de vize trebuie emise. Curtea a dat decizia in cazul unei familii siriene din Alep, care a cerut in octombrie viza pentru a sta la cunostinte din Belgia. Autoritatile belgiene au refuzat viza, ceea ce a dus la o actiune in instanta.

“Statele Membre nu sunt obligate, potrivit legilor UE, sa acorde vize umanitare persoanelor care intra pe teritoriul lor cu intentia de a solicita azil, dar este la latitudinea lor sa o faca pe baza legilor nationale”, potrivit CJUE.

Ministerul Imigratiei din Belgia a argumentat ca o decizie in favoarea vizelor umanitare ar “deschide larg portile” pentru solicitantii de azil.

Hotararea Curtii vine in conditiile in care UE incearca sa reduca imigratia dupa ce a primit circa 1,6 milioane de refugiati si migranti care au sosit prin Mediterana intre 2014 si 2016. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.