Acasă Externe Malta: Malta, sursă de inspirație pentru atragerea de bani europeni pentru România

Malta: Malta, sursă de inspirație pentru atragerea de bani europeni pentru România

DISTRIBUIȚI

149975 – 31032017 – Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 30 martie a.c., o întâlnire oficială cu prim-ministrul Guvernului Republicii Malta, Joseph Muscat, la sediul Guvernului maltez.  În cadrul întrevederii, s-a discutat despre Brexit şi pregătirea Consiliului European care urmează să aibă loc pe 29 aprilie a.c, reuniune dedicată adoptării mandatului-cadru de negociere a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Președintele României şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care Malta exercită președinția Consiliului Uniunii Europene şi a reiterat sprijinul pentru priorităţile pe care şi le-a asumat Malta pe perioada acestui mandat de şase luni.

În pregătirea exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru din 2019, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat interesul ţării noastre pentru un schimb de bune practici cu partea malteză.

Cu prilejul discuţiilor de astăzi, atât președintele României, cât și premierul Joseph Muscat au insistat asupra necesităţii dezvoltării relațiilor bilaterale dintre cele două state, în special în ceea ce priveşte cooperarea economică. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că există un potenţial sporit de schimburi economice, iar companiile malteze pot să crească nivelul investiţiilor în ţara noastră, cu precădere în sectoarele IT, industrial şi agro-alimentar. Totodată, experienţa malteză în materie de absorbţie a fondurilor structurale poate constitui pentru România un model şi o sursă de inspiraţie în accesarea banilor europeni.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.