Acasă Anchete Justitie Ministrul Justiției a prezentat rezultatul evaluării șefilor procurorilor. Lazăr și Kovesi rămân...

Ministrul Justiției a prezentat rezultatul evaluării șefilor procurorilor. Lazăr și Kovesi rămân în funcție

DISTRIBUIȚI

149936 – 29032017 –  Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut miercuri seara o declarație în cadrul căreia a prezentat rezultatul evaluării pe care a făcut-o activității procurorului general al României, Augustin Lazăr, și procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul sesizării Curții Constituționale formulată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vizând un conflict de constituționalitate între instituții.

Ministrul și-a asumat întreaga evaluare, precizând că la mijloc nu au existat ingerințe sau presiuni externe. De asemenea, Tudorel Toader a mai spus că nu a verificat deciziile procurorilor.

DNA nu poate funcționa decât în acord cu rigorile statului de drept, cu respectarea standardelor de protectie, cu respectarea drepturilor fundamentale.

Derapajele instituționale nu pot fi justificate prin invocarea dezideratului combaterii corupției, pentru că nu avem o ierarhie a valorilor, pentru că o valoare nu poate fi încălcată pentru apărarea alteia.

”Am apreciat că în acest moment nu este oportună declanșarea mecanismului instituțional de revocare a procurorului general, respectiv a procurorului șef al DNA”, a încheiat ministrul. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.