Acasă Nord-Est Neamt Neamț: România susține Republica Moldova în ceea ce privește reforma justiției și...

Neamț: România susține Republica Moldova în ceea ce privește reforma justiției și statul de drept

DISTRIBUIȚI

149836 – 24032017 –  Tudorel Toader, ministrul Justiției, a participat la reuniunea bilaterală a Guvernelor Romaniei și Republicii Moldova, desfășurată ieri la Piatra Neamț. Cu această ocazie, ministrul justiției a subliniat buna cooperare dintre cele două țări în domeniul justiției, menționând că proiectele comune începute în anii anteriori vor fi continuate și dezvoltate, pentru a veni în sprijinul îndeplinirii obiectivelor stabilite în Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană în ceea ce privește reforma justiției și statul de drept.

De asemenea, ministrul român a asigurat partea moldoveană de întreaga deschidere în vederea acordării sprijinului necesar Republicii Moldova, într-o manieră structurată și orientată spre rezultate, în stânsă legătură cu eforturile întreprinse la Chișinău pentru avansarea reformei sectoriale și menținerea parcursului european.

În marja reuniunii, ministrul a avut o întâlnire cu omologul său, Vladimir Cebotari, centrată pe stabilirea unor măsuri concrete de implementare a Planului de acțiuni dintre cele două ministere pentru perioada 2016 -2018, semnat la Chișinău în luna august 2016. Totodată, cei doi oficiali au agreat organizarea în scurt timp a unei întâlniri bilaterale, dedicată cooperării în domeniul justiției, în funcție de prioritățile și ariile de interes ale părții moldovene.   PROMPT MEDIA

foto:just.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.