Acasă Externe Rusia: Dodon, din nou la Moscova

Rusia: Dodon, din nou la Moscova

DISTRIBUIȚI

149589 – 13032017 – Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va efectua în perioada 17 – 18 martie o vizită oficială în Rusia – a doua în ultimele două luni, informează Radio Chișinău.

Deși scopul declarat al vizitei este promovarea relațiilor economice dintre cele două state, specialiștii susțin că, de fapt, se urmărește consolidarea influenței forțelor pro-ruse din Republica Moldova.

Anatol Țăranu, analist politic și fost ambasador moldovean în Rusia, este de părere că scopul real al deplasării lui Dodon la Moscova este pregătirea alegerilor parlamentare din 2018, astfel încât acestea să fie câștigate de partidele pro-ruse.

Vizita are loc la câteva zile după ce premierul și președintele Parlamentului moldovean au transmis o notă oficială autorităților de la Moscova, în care au condamnat comportamentul abuziv manifestat față de oficialii moldoveni care se deplasează în Rusia.

În contextul în care 20 de funcționari moldoveni ar fi fost opriți și interogați în mod abuziv, autorii documentului au anunțat că oficialilor moldoveni li se va cere să nu mai efectueze deplasări în Rusia. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.