Acasă Uncategorized Sentințe în dosarul ”Gala Bute”

Sentințe în dosarul ”Gala Bute”

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Jurnalul Național

149922 – 28032017 – Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat astăzi sentințele în dosarul ”Gala Bute”. Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării și Turismului, a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, luare de mită şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

sursa foto: Jurnalul Național

Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani cu executare pentru luare de mită şi evaziune fiscală, iar Tudor Breazu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit o pedeapsă de trei ani cu executare.

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în MDRT, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de șase ani.

Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la luare de mită, iar Ana-Maria Topoliceanu, fosta şefă a CNI, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Omul de afaceri Dragoş Botoroagă a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni  de închisoare cu suspendare.

Fostul ministru Ion Ariton a fost achitat.

La termenul din 1 martie, procurorul de ședință a cerut pedepse cu executare spre maximum prevăzut de lege pentru Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu și Ștefan Lungu.

Pentru Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă, procurorii ceruseră pedepse cu executare, dar reduse cu o treime, după ce aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Decizia completului de 3 judecători nu este definitivă și se va putea face recurs la completul de 5 judecători. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.