Acasă Externe Agenda Europeana Strasbourg: Victor Boştinaru: ”Sper ca la Roma să alegem unitatea și nu...

Strasbourg: Victor Boştinaru: ”Sper ca la Roma să alegem unitatea și nu dezbinarea Uniunii Europene”

DISTRIBUIȚI

149668 – 16032017 –  Plenul Parlamentului European, reunit în această săptămână la Strasbourg, a găzduit miercuri o dezbatere cheie privind rezultatele Consiliului European din 9-10 martie și asupra ”Declarației de la Roma” ocazionată de a 60-a aniversare a Tratatului de la Roma.

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a subliniat în cadrul dezbaterii faptul că fără unitate și solidaritate în interiorul Uniunii, se lasă spațiul de manevră pentru cei care vor distrugă proiectul UE. Intervenția eurodeputatului român a fost făcută în prezența Președintelui Consiliului, Donald Tusk, Președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, Înaltului Reprezentant, Federica Mogherini, vicepremierului maltez, Louis Grech și premierului italian, Paolo Gentiloni.

Boștinaru: ”La 60 de ani de la Tratatul de la Roma avem o Uniune Europeană mai mare, care a făcut progrese enorme în procesul de integrare, a asigurat pacea, stabilitatea și dezvoltarea pe continentul european.

La 60 de ani de la Tratat, trebuie să sărbătorim rezultatele incredibile pe care le-am obținut, dar trebuie să recunoaștem că mai sunt multe de făcut. Ambiția trebuie să ne ghideze în continuare. E nevoie de viziune în statele membre și în instituțiile Uniunii Europene. Trebuie să știm că fără viziune și fără angajamente de unitate și solidaritate, le lăsăm marjă de manevră celor care vor să ne dezbine, să promoveze naționalismul și să pună în pericol proiectul european.

Unitatea și solidaritatea trebuie să vină întotdeauna pe primul loc și ambiția trebuie să fie forța care să ne ghideze, după cum spuneam. E drept, aceasta ar putea să rezulte în situația în care unii vor dori să facă mai multe în anumite domenii, ceea ce se întâmplă de fapt. Însă, solidaritatea și unitatea noastră nu trebuie periclitate niciodată. Orice formă de cooperare consolidată trebuie să garanteze transparență și deschidere pentru toți cei care vor să ni se alăture, fără niciun fel de obstacole. Criteriile de intrare trebuie să rămână neschimbate și nu trebuie să modificăm obiectivele pe parcurs pentru țările care vor să se alăture ulterior.

Doar ținând cont de aceste lucruri putem asigura un viitor reușit pentru Uniunea Europeană. Sper ca la Roma să alegem unitatea și nu dezbinarea, iar acesta ar trebui să fi următorul nostru proiect pentru următorii ani.”  –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.