Acasă Politic SUA: Teodor Meleşcanu s-a întâlnit cu senatorul republican John McCain

SUA: Teodor Meleşcanu s-a întâlnit cu senatorul republican John McCain

DISTRIBUIȚI

149854 – 24032017 –  Cu prilejul participării la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh de la Washington, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut miercuri, 22 martie 2017, o întrevedere cu senatorul republican John McCain, preşedintele Comitetului pentru forţe armate din Senatul SUA.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme de interes comun de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, cu accent asupra dimensiunii politico-militare şi de securitate. Senatorul John McCain a apreciat decizia autorităţilor române de a aloca 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul apărării, precum şi contribuţia esenţială a României în cadrul NATO şi în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice.

Şeful diplomaţiei române a mulţumit senatorului McCain pentru leadership-ul acestuia în planul securităţii euro-atlantice şi al flancului estic al NATO, în contextul ultimelor evoluţii regionale. Printre temele abordate în cadrul întâlnirii au mai figurat cooperarea trans-atlantică, situaţia din Balcanii de Vest şi rolul strategic al regiunii Mării Negre. Senatorul McCain a acceptat invitația ministrului afacerilor externe de a face o vizită în România în perioada următoare. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.