Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Teodor Meleșcanu a discutat cu ambasadorii statelor asiatice

Teodor Meleșcanu a discutat cu ambasadorii statelor asiatice

DISTRIBUIȚI

149604 – 14032017 – Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 13 martie 2017, o întâlnire de lucru cu grupul șefilor de misiuni diplomatice din statele asiatice, acreditați la București: Republica Populară Chineză, Republica Coreea, Republica India, Republica Indonezia, Republica Islamică Iran, Japonia, Malaysia, Pakistan, Republica Turcia și Republica Socialistă Vietnam.

Șeful diplomației române a subliniat importanța acordată promovării relațiilor României cu statele din spațiul Asia-Pacific, printr-o abordare pragmatică în plan comercial și investițional. În context, demnitarul român a punctat obiectivele de întărire a parteneriatelor bilaterale și revigorare a relațiilor tradiționale cu țări din regiune, componente distincte ale dimensiunii de politică externă a Programului de Guvernare. Au fost discutate modalități de extindere și diversificare a cooperării multisectoriale a României cu statele din Asia-Pacific, fiind reliefat potențialul relevant de colaborare în domenii precum infrastructura, energia, IT și comunicații, agricultura și industria agroalimentară. Totodată, întâlnirea a evidențiat interesul comun pentru valorificarea mai eficientă a oportunităților oferite de instrumentele de colaborare ale UE cu statele din regiune.

Dialogul a prilejuit și un schimb de vederi față de o serie de dosare de actualitate ale scenei internaționale, inclusiv perspectivele proiectului european, Europa de Est, viitorul relațiilor transatlantice, evoluțiile politico-economice și în sfera securității în zona Asia-Pacific.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.