Acasă Externe Turcii își descarcă nervii pe … vacile olandeze

Turcii își descarcă nervii pe … vacile olandeze

DISTRIBUIȚI

149672 – 16032017 – Tensiunile politice dintre Turcia și Olanda iau luat o întorsătură ilară… După declaraţiile politice virulente la nivel înalt, autorităţile turce au  replicat prin trimiterea înapoi, pe tărâmul lalelelor…, a unui lot de 40 de vaci din Olanda.

Astfel, o asociaţie a producătorilor de carne roşie din Turcia a luat decizia returnarea în Olanda a 40 de vaci, argumentând că nu mai vrea să le crească din cauza crizei politice dintre cele două ţări, potrivit Digi 24. Tototodată, Bulent Tunc, preşedintele asociaţiei, a declarat pentru presa de la Ankara că gestul a fost unul simbolic.

Vacile Holstein au devenit obişnuite în ţara noastră, dar această rasă începe să provoace probleme serioase. Nu mai vrem produse animale din Olanda”, a spus el pentru agenţia Anadolu.

Măsura vine ca răspuns în contextul tensiunile politice iscate între Turcia și Europa, după ce guvernul olandez a interzis avionului ministrului de Externe de la Ankara să aterizeze la Rottterdam. Acesta urma să participe la un miting de susţinere a controversatului referendum prin care preşedintele Recep Erdogan urmăreşte să obţină votul popular, pentru extinderea prerogativelor prezidențiale.

În acest context, şeful statului turc i-a acuzat pe oficialii olandezi că sunt „urmaşi ai naziştilor”, iar în replică, premierul Olandei a spus că această afirmaţie întrece orice limite.

Autoritățile germane au împiedicat la rândul lor, săptămâna trecută, desfășurarea unor astfel de reuniuni, provocând furia Ankarei în timp ce motivele de tensiune erau deja numeroase între aceste două țări. „Doamnă Merkel, susțineți teroriștii”, a spus președintele turc, în timp ce Angela Merkel a calificat drept „aberante” afirmațiile lui Recep Tayyip Erdogan. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.