Acasă Economie Ungaria: Cooperare transnațională în cel mai mare sub-bazin al Bazinului Dunarea

Ungaria: Cooperare transnațională în cel mai mare sub-bazin al Bazinului Dunarea

DISTRIBUIȚI

149368 – 02032017 – La Szentendre (Ungaria), la sediul Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe (REC), se desfășoară sedința (kick off meeting) pentru demararea implementării proiectului intitulat Jointisza, precum și prima întâlnire a stakeholderilor (părților interesate) din bazinul Tisei. Proiectul  (Consolidarea cooperării în cadrul realizării planurilor de management a bazinelor hidrografice și a planurilor de prevenire a riscului la inundații pentru îmbunătățirea stării apelor în Bazinul Tisei) creează cadrul de cooperare transnațională pentru viitorii doi ani în cel mai mare sub-bazin al Bazinului Dunarea.

Proiectul are o durată de 30 luni și aduce împreună 17 parteneri din cinci state (România, Ungaria, Serbia, Slovacia și Ucraina) care au suprafețe situate în bazinul hidrografic al Tisei. Cei trei parteneri care participă la proiect din partea României sunt Ministerul Apelor și Pădurilor, Administrația Națională “Apele Române” și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor.

În cadrul proiectului vor fi identificate soluții pentru provocările comune din întregul bazin, care se referă la supraexploatare, modificarea regimului apei, contaminarea apelor, intensificarea inundațiilor pe fondul amplificării efectelor schimbărilor climatice. Totodată, proiectul are ca scop îmbunătățirea stării apelor din bazin prin consolidarea cooperării transnaționale și îmbunătățirea interacțiunii între stakeholderi (ca părți interesate) și autoritățile care administrează și monitorizează, în cooperare, același bazin hidrografic.

Proiectul a început în ianuarie 2017 și se va încheia în 2019. Valoarea totală a acestuia este 2.2 millioane euro, din care 446.000 de euro revin partenerilor romani.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.