Acasă Cultura/Media Vaslui: Aurul și argintul antic al României la Bârlad

Vaslui: Aurul și argintul antic al României la Bârlad

DISTRIBUIȚI

149404 – 03032017 –  În perioada 5 martie – 23 aprilie 2017, expoziția temporară itinerantă ”Aurul și argintul antic al României” va fi prezentată la Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad (jud. Vaslui).

Organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) în colaborare cu peste 30 de muzee de profil din întreaga ţară, expoziţia reuneşte peste 1000 de obiecte arheologice din metale preţioase, de o valoare istorică deosebită, descoperite de-a lungul ultimelor două secole pe teritoriul României.

Muzeul ”Vasile Pârvan” participă la acest amplu proiect expozițional cu obiecte din aur şi argint, descoperite în urma cercetărilor din aşezarea şi necropola de secol IV p. Chr. de la Bârlad – Valea Seacă, cel mai mare sit cercetat în Europa, aparţinând culturii Sântana de Mureş – Cerneahov.

Programul de vizitare al expoziției deschise este de marţi până vineri, între orele 8.00 și 16.00. Acest eveniment reprezintă o unică oportunitate de a admira o multitudine de obiecte de patrimoniu care fac parte din categoria Tezaur, cuprinse într-o singură expoziție.

Muzeul Naţional de Istorie a României a demarat acest proiect expoziţional în decembrie 2013 și, până în prezent, expoziţia a fost itinerată la Timişoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia, Buzău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Suceava, iar acum la Bârlad. Coordonatorii expoziţiei sunt dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Director General al Muzeului Naţional de Istorie a României, şi dr. Rodica Oanţă-Marghitu, şeful biroului Tezaur Istoric din cadrul MNIR. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.