Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Alfabetizarea digitală trebuie începută cu profesorii și părinții

Alfabetizarea digitală trebuie începută cu profesorii și părinții

DISTRIBUIȚI

145065 – 04042017 – Numărul experților în IT și în comunicații este mic raportat la populația general a României, desi avem printre cele mai mari viteze broadband de acces la internet din Europa, a opinat ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, citat de Agerpres. Acesta este de părere că ”Populaţia generală a României este în momentul de faţă analfabetă digital. Ca să putem adopta transformarea trebuie să facem această alfabetizare”.

Potrivit ministrului, alfabetizarea digitală trebuie realizată în primul rând la nivelul profesorilor şi la cel al părinţilor.

Dacă ratăm această a patra revoluţie industrială, ne va fi foarte greu să evoluăm ca ţară şi să atingem obiectivele pe care ni le dorim. Alfabetizarea digitală trebuie făcută în primul rând la nivelul profesorilor şi la nivelul părinţilor. Acolo, gradul de înţelegere a transformărilor digitale, magnitudinii acestor transformări este cel mai scăzut. Copiii sunt nativi, ei nu au neapărat nevoie să înţeleagă. Ei se nasc cu asta, ei ştiu asta, dar ei, la 2-3 ani, au tableta în mână şi se descurcă cu această unealtă cum ne descurcăm noi cu băţul în nisip„, a mai explicat ministrul Jianu, care propune realizarea unui proiect împreună cu Ministerul Educaţiei.

Proiectul pe care l-am gândit împreună cu Ministerul Educaţiei trebuie să se adreseze copiilor, facem pre-training practic, noi trebuie doar să le arătăm o manieră mai eficientă şi mai sigură de a folosi tehnologia. Trebuie făcut şi pentru profesori, pentru ca ei să continue în momentul în care proiectul se finalizează, să asigure perioada de sustenabilitate, dar şi pentru părinţi. Părinţii văd internetul într-o manieră foarte ciudată. De la o categorie de vârstă în sus subiectele digitale sunt marginale” a precizat Jianu.PROMPT MEDIA

 

foto:jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.