Acasă Nord-Vest Bistrita-Nasaud Bistrița Năsăud: Arestați pentru că au tăiat arbori

Bistrița Năsăud: Arestați pentru că au tăiat arbori

DISTRIBUIȚI

145420 – 24042017 –  Două persoane au fost arestate preventiv iar o a treia este cercetata sub control judiciar, dupa o actiune a ofiţerilor de poliție judiciară ai DGA Bistriţa-Năsăud, împreună cu lucrători de poliţie ai Inspectoratului de Poliție al Județului Bistriţa-Năsăud. La 20 aprilie a.c, acestia au efectuat şase percheziţii domiciliare la locaţii situate pe raza judeţului. Dintre acestea, două percheziţii au avut loc la sediul unui ocol silvic şi la locuinţa unui angajat al acestui ocol. Cu ocazia perchezitiilor, au fost identificate şi ridicate două motofierăstraie, precum şi înscrisuri relevante pentru constituirea probatoriului în cauză.

Percheziţiile au fost dispuse de către procurorul de caz în vederea strângerii de probe în dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu privire la comiterea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, furt de arbori şi tăierea fără drept de arbori din vegetaţia forestieră.

În fapt, în perioada 2016 – 2017, un pădurar din cadrul unui ocol silvic, în schimbul unor sume de bani şi a unor bunuri, a permis în repetate rânduri unui număr de șapte persoane să taie ilegal arbori din cantonul pe care îl avea în pază şi gestiune. În cauză a fost stabilit un prejudiciu în cuantum de 380.000 lei.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.