Acasă Centru Brasov Brașov: Nouă șpăgi, nouă ani de închisoare pentru un agent de poliție

Brașov: Nouă șpăgi, nouă ani de închisoare pentru un agent de poliție

DISTRIBUIȚI

145274 – 13042017 – Magistrații Curții de Apel Brașov au dispus condamnarea lui Sorin Codescu, fost lucrător în cadrul MAI, la nouă ani închisoare cu executare și la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi pe o perioadă de trei ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi fals intelectual. Hotărârea instanței de judecată este definitivă.

În intervalul februarie – octombrie 2014, Sorin Codescu, agent de poliție, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu vizând procesul de examinare la proba practică pentru obţinerea dreptului de conducere al autovehiculelor pe drumurile publice, susţinută de opt martori denunţători şi un investigator sub acoperire, a pretins de la aceştia o sumă de bani, în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv constatarea corectă a modului în care martorii denunţători au efectuat proba de traseu pentru obţinerea permisului de conducere.

Polițistul a primit de la cele nouă persoane sume cuprinse între 200 și 400 euro pentru a atesta fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului vizând încălcările normelor rutiere, neexecutarea sau executarea incorectă a manevrelor indicate. Codescu a omis să consemneze greşelile săvârşite de martori în desfăşurarea probei de traseu și a menționat în mod nereal calificativul admis în cuprinsul înscrisului denumit anexă la testul de examen întocmit cu privire la martorii sus-menţionaţi, aceștia obţinând permisul de conducere a autoturismelor. Dosarul a fost inițiat ca urmare a sesizării lucrătorilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Județean Anticorupție Covasna, probatoriul fiind realizat cu sprijinul Structurii Centrale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.