Acasă Centru Brasov Brașov: Polițiștii brașoveni au recuperate 46 de picturi furate din țări membre...

Brașov: Polițiștii brașoveni au recuperate 46 de picturi furate din țări membre ale UE

DISTRIBUIȚI

145383 – 20042017 – Polițiștii antidrog din cadrul B.C.C.O. Brașov și cei ai D.C.C.O, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. din Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au recuperat 46 de picturi furate din state membre ale U.E. și patru bucăți de fildeș, bunuri în valoare totală de peste 100.000 de euro, precum și 1,5 kilograme de cannabis, de la membrii unei grupări infracționale din Brașov. Liderul grupării a fost depistat în Madrid, în urma colaborării cu autoritățile spaniole și urmează a fi predat autorităților române.

În perioada septembrie 2016 – aprilie 2017, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu cei ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. S.T. Brașov, au destructurat o grupare infracțională deosebit de periculoasă, ce acționa în special în zona Braşovului. Gruparea era coordonată de un bărbat, urmărit international pentru săvârșirea unor infracţiuni grave.

Activităţile de prindere în flagrant-delict ale membrilor grupării s-au desfăşurat în luna ianuarie 2017, fiind recuperate 46 de picturi, cel mai probabil sustrase de la colecţionari ai unor state membre U.E., unele dintre acestea datând din secolele XVIII – XIX, a căror valoare totală a fost estimată provizoriu la peste 50.000 euro, în cauză fiind dispusă efectuarea unei evaluări pentru stabilirea provenienţei, vechimii şi valorii artistice a acestora. De asemenea, au fost ridicate patru bucăți de fildeş, cu greutatea totală de 53 de kilograme, cu o valoare estimată la 53.000 de euro.

Totodată, au fost probate şi activităţi de trafic de droguri, fiind confiscate aproximativ 1.5 kg. de cannabis, ce urmau să fie distribuite pe raza municipiului Braşov.

Liderul grupării a reuşit initial să se sustragă cercetărilor, stabilindu-se că, în perioada 10 – 11 februarie 2017, a trecut fraudulos frontiera de stat a României spre Ungaria, prin ”zona verde”, unde şi-a procurat un set de documente falsificate.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.