Acasă Anchete Justitie București: Alte precizări de la Ministerul Justiției

București: Alte precizări de la Ministerul Justiției

DISTRIBUIȚI

145331 – 19042017 – La 15 aprilie 2017, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a informat instanțele române emitente ale mandatelor de arestare preventivă cu privire la reținerea de către autoritățile publice sârbe a numitului Ghiță Sebastian, la data de 14 aprilie 2017, pentru o perioadă de 48 de ore. Adresa a fost transmisă și Ministerului Justiției exclusiv spre informare, în conformitate cu dispozițiile art. 66 alin. (2) din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției.La data de 17 aprilie 2017, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a informat instanțele române emitente ale mandatelor de arestare preventivă cu privire la arestarea provizorie a sus – numitului, în vederea extrădării, pentru o perioadă de 18 zile, începând din data de 14 aprilie 2017. Adresa a fost transmisă și Ministerului Justiției exclusiv spre informare.

Procedura solicitării extrădării este reglementată de dispozițiile art. 66 din Legea nr. 302/2004. Imediat după primirea încheierilor prin care instanțele informate în condițiile de mai sus, de către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, constată că sunt îndeplinite condițiile pentru solicitarea extrădării [conform dispozițiilor art. 66 alin. (2) – (6) din Lege], Ministerul Justiției își va exercita atribuțiile prevăzute de lege, în conformitate cu art. 66 alin. (7) și următoarele din actul normativ menționat. Până la momentul emiterii prezentei informări de presă, 18 aprilie 2017, orele 17.30, Ministerul Justiției nu a primit din partea instanțelor judecătorești nicio încheiere definitivă în sensul dispozițiilor legale mai sus arătate”.

Interpol a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 15 aprilie cu privire la procedura de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiţă. Potrivit Biroului de presă al ÎCCJ, sesizarea a fost făcută în baza Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.