Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ample manifestări dedicate Zilei Forțelor Terestre

București: Ample manifestări dedicate Zilei Forțelor Terestre

DISTRIBUIȚI

145361 – 20042017 – În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Cu acest prilej, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan se vor organiza manifestări dedicate acestei sărbători, care vor cuprinde expoziţii, vizionări de filme documentare, exerciţii de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament şi echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

În Bucureşti, Statul Major al Forţelor Terestre organizează o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, astfel: Joi, 20 aprilie, ceremonii militare cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României (ora 9.00), la Monumentul Infanteriei (9.00), la Monumentul Artileriei (12.00) şi la Monumentul Geniului (12.00).

Sâmbătă, 22 aprilie, la Bucureşti Mall (Calea Vitan 55-59), orele 16.00 și 17.00, un concert de muzică de fanfară.

Duminică, 23 aprilie, activităţi cultural-recreative în Parcul Tineretului, între orele 10.00 şi 18.00. Militari din forţele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul şi echipamentul din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, exerciții de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului, tiroliană, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. Între orele 15.00 şi 18.00 va avea loc un spectacol susţinut de formaţii artistice ale cercurilor militare, precum şi un concert de muzică de fanfară, corală şi instrumentală dedicate Zilei Forţelor Terestre.

De la ora 19.15, pe Esplanada Palatului Cercului Militar Național va avea loc un concert de muzică de fanfară și muzică ostășească susținut de Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. și corul bărbătesc al Academiei Tehnice Militare.

Retragerea cu torțe va începe la ora 21.00, pe traseul Cercul Militar Naţional – Opera Naţională Bucureşti – Podul Cotroceni – Şoseaua Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu- Bd. Vasile Milea – Drumul Taberei – Statul Major al Forţelor Terestre.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.