Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ANA, alături de adolescenți și părinți în vacanța de Paști

București: ANA, alături de adolescenți și părinți în vacanța de Paști

DISTRIBUIȚI

145301 – 14042017 –  Evitarea răspândirii consumului de droguri în rândul populaţiei tinere reprezintă principala preocupare a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), dat fiind faptul că sănătatea şi siguranţa adolescenţilor şi tinerilor este extrem de importantă.

În contextul vacanţei de Paști, părinţii sunt sfătuiţi să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să fie atenţi la semne ale consumului, la modificări de comportament şi dispoziţie, să acorde o atenţie sporită anturajului copilului lor, să găsească activităţi comune, să comunice eficient pentru a le oferi un sprijin real în a face faţă tentaţiilor la care sunt expuşi.

De asemenea, Agenţia Naţională Antidrog transmite tinerilor, sub sloganul ”Tu contezi pentru noi!”, următoarele recomandări: Implică-te în activităţi adecvate vârstei tale. Optează pentru alternative sănătoase de petrecere a timpului liber: excursii în natură, sport!

Evită persoanele care îți oferă, chiar şi gratuit, substanţe necunoscute, spunând că sunt legale şi nu produc efecte negative asupra organismului!

Refuză să călătorești alături de un conducător auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe!

Refuză invitaţiile făcute de diferitele persoane de a le urma în locuri retrase pentru a-ți oferi un “chilipir”, în ciuda tentaţiei!

Fii puternic! Tentația de a începe sau de a nu începe să consumi droguri este atât de mare încât este dificil să renunți. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri, gândeşte-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine!

Fii precaut! În momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei, eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi eşti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte grave!

Specialiştii ANA oferă, gratuit, servicii de informare, evaluare, consiliere ori asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul şi dependența de droguri.

Pentru situaţii deosebite, apelaţi Tel. verde: 0 800 8 700 700 sau adresaţi-vă direct celui mai apropiat Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din cele 47 disponibile în întreaga țară și în cele șase sectoare din municipiul București – www.ana.gov.ro și www.infodrog.ro. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.