Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ANAF are nevoie de încă 3.000 de angajați

București: ANAF are nevoie de încă 3.000 de angajați

DISTRIBUIȚI

145271 – 13042017 – Presedintele ANAF, Bogdan Stan, a anuntat joi intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern ca Fiscul a colectat pe primul trimestru al anului cu 1,2 miliarde de lei mai putin decat avea programat, adica si-a realizat 98% din program. In ceea ce priveste comparatia cu primul trimestru al anului trecut, incasarile au crescut cu 1,3%, a mai spus Stan.

De asemenea, Stan a precizat ca institutia pe care o conduce are 25.000 de angajati, cu 3.000 mai putin decat trebuie si ca in acest moment legislatia le interzice angajatilor Fiscului sa fie concomitent si consultanti fiscali.

Dupa cum se stie, Ministerul de Finanțe are în lucru un proiect de modificare a Codului fiscal, printre propuneri numărându-se introducerea de la 1 ianuarie 2018 a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale și introducerea noțiunii de gospodărie recunoscută fiscal.

”Ceea ce ţine de impozite și de prognoză este strict competenţa Ministerului de Finanţe. Bineînţeles că dacă se va lua decizia adoptării acestui impozit pe gospodării, noi vom pune în aplicare legislaţia. Acest tip de impozitare este în proiect, ne vom adapta”, a declarat Stan. Atentie, insa, un inspector fiscal nu poate fi şi consultant, pentru ca ar fi in conflict de interese. – PROMPT MEDIA

 

foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.