Acasă Life București: Astăzi se poartă blugi în semn de solidaritate cu victimele violurilor

București: Astăzi se poartă blugi în semn de solidaritate cu victimele violurilor

DISTRIBUIȚI

145494 – 26042017 –  Miercuri, 26 aprilie, în mai multe țări din lume este marcat ”Denim day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.

Istoria ”Denim day” își are rădăcinile la Roma, unde în anul 1992 un instructor de șoferie de 45 de ani a fost acuzat că a abuzat sexual o elevă de 18 ani, urcată în mașina acestuia pentru prima oră practică. Fata și-a anunțat părinții, care au susținut-o în decizia ei de a depune plângere la poliție. Deși acuzatul a fost condamnat în primă instanță, mai târziu, în 1998, Curtea Supremă de Justiție a rechemat condamnarea, pe motiv că victima purta blugi strânși și că atacatorul nu ar fi putut să o dezbrace fără ajutorul ei. Magistrații menționau în decizia de achitare a violatorului că dacă eleva s-ar fi dezbrăcat singură de blugi, nu mai poate fi vorba de un raport sexual fără consimțământ. În următoarea zi, femeile din parlamentul italian au venit în ședința plenară a legislativului îmbrăcate în blugi, în semn de protest față de decizia Curții Supreme de Justiție.

În 2017 ”Denim day” este sărbătorit la nivel mondial pentru al 18-lea an consecutiv. Astfel, purtarea blugilor în ultima zi de miercuri a lunii aprilie a devenit un simbol al protestului împotriva atitudinilor stereotipizate și superficiale față de agresiunea sexuală și viol. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.