Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: IGSU a adus la buget încă 263.000 lei

București: IGSU a adus la buget încă 263.000 lei

DISTRIBUIȚI

145016 – 03042017 – În perioada 27 martie – 1 aprilie a.c., inspectorii de prevenire au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate (comerţ, alimentaţie publică, turism, de agrement etc.).

Astfel, personalul specializat a desfăşurat 704 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 1.742 sancţiuni contravenţionale (218 amenzi şi 1.524 avertismente), în cuantum de peste 263.100 lei.

În perioada menţionată, la nivel naţional s-au realizat 721 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 2.194 acţiuni de recunoaştere în teren pentru a stabili modul de intervenție în cazul producerii unor eventuale situații de urgență.

În plan operaţional, în perioada 27 martie – 1 aprilie a.c., au fost derulate 7.424 intervenţii la nivel naţional, salvatorii fiind solicitaţi la 1.066 misiuni de stingere a incendiilor, 5.689 acțiuni SMURD (5.669 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 20 misiuni de descarcerare), respectiv 669 pentru deblocare/salvare și protecție a comunităților.

De asemenea, în cele șase zile, 5.586 persoane au fost asistate medical de pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 52 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.