Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Kuweit-ul, interesat de industria românească de apărare

București: Kuweit-ul, interesat de industria românească de apărare

DISTRIBUIȚI

145267 – 13042017 – Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a primit joi, la Palatul Victoria, pe Talal Mansour Alhajeri, ambasadorul Statului Kuweit în România. Oaspetele kuweitian a apreciat nivelul strâns al relațiilor dintre România și Kuweit şi a exprimat interesul țării sale de consolidare a parteneriatului actual, mai ales în domeniile economic și comercial, având în vedere potențialul de dezvoltare al colaborării bilaterale.

Șeful Executivului și-a exprimat interesul pentru stabilirea unui mecanism flexibil de cooperare între mediul de afaceri din România și cel kuweitian, care să includă o colaborare la nivelul camerelor de comerț si industrie din cele două state.

În cadrul discuțiilor au fost identificate o serie de domenii care oferă oportunități de intensificare a cooperării bilaterale, între care industria de apărare, IT&C, turismul și agricultura.

Kuweitul este un partener cheie pentru România, în regiunea Golfului Persic. Schimburile comerciale bilaterale au atins o cotă maximă în anul 2015 (79 milioane USD). Balanța Comercială este net excedentară, exporturile românești reprezentând 90% din volumul total al schimburilor, informează Guvernul României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.