Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Lui Iohannis nu îi place impozitul pe gospodărie

București: Lui Iohannis nu îi place impozitul pe gospodărie

DISTRIBUIȚI

145450 – 25042017 –  Preşedintele Klaus Iohannis a atras marţi atenţia asupra ”diverselor propuneri fiscal” care au apărut în ultima vreme în spaţiul public, arătând că ele trebuie să fie tratate cu prudenţă şi să aibă un fundament solid, referindu-se la iniţiativa Guvernului de a introduce impozitul pe gospodărie din 2018. ”Încrederea dintre guvern şi mediul de afaceri, dintre stat şi economie, în general, nu se câştigă doar în anii electorali, ci mai degrabă după, prin politici economice coerente, sustenabile pe termen lung”, consideră președintele.

E nevoie de soluţii coerente, care, însă, nu pot fi aplicate pe un mediu economic lipsit de încredere şi predictibilitate, a avertizat Iohannis, arătând că ”încrederea dintre guvern şi mediul de afaceri, dintre stat şi economie, în general, nu se câştigă doar în anii electorali, ci mai degrabă după, prin politici economice coerente, sustenabile pe termen lung”. ”Îndemn ferm la prudenţă în legătură cu diverse propuneri fiscale vehiculate în ultima vreme, mai ales dacă nu sunt temeinic fundamentate, fără un proiect coerent, fără garanţii clare în privinţa beneficiilor, precum şi a capacităţii administrative”, a spus acesta în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Preşedintele a vorbit despre politici economice responsbile şi ”echilibre sănătoase” de care are nevoie România pentru a-şi consolida stabilitatea macroeconomică şi a ţinut să sublinieze că e nevoie de responsabilitate, pentru ca ”beneficiile de astăzi să nu devină o notă de plată grea pentru generaţiile de mâine”.

PSD a anunţat că din 2018 vrea să reintroducă impozitul pe venitul global, sau impozitul pe gospodărie, care presupune o taxare cu 10% a tuturor veniturilor peste 2.000 d elei şi zero pentru cele sub această valoare, precum şi introducerea unui sistem de deduceri fiscale pentru aceasta, reamintește Stiripesurse.ro. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.