Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Olimpicii, premiați de consiliile județene

București: Olimpicii, premiați de consiliile județene

DISTRIBUIȚI

145222 – 12042017 –Deputatul Aida Căruceru a anunțat că parlamentarii social-democrați susțin inițiativa legislativă care permite ca elevii care obțin rezultate bune la olimpiadele școlare să poată fi premiați de consiliile județene. Căruceru a susținut că astfel se corectează o mare nedreptate, în condițiile în care primăriile orașelor sau comunelor sărace nu mai rămâneau cu fonduri suficiente și pentru premierea elevilor olimpici.

”Sunt mii de copii în România care merită să fie premiați la școală, dar pentru care nu se găsesc niciodată fonduri de premiere pentru că școlile lor se află în comune sau orașe prea sărace ca să mai aibă bani și de premii. Performanța acestor copii rămâne nepremiată și încet-încet ei încep să creadă că munca și eforturile lor rămân neobservate și, pe cale de consecință, refuză să se mai străduiască. Și astfel avem toți de pierdut: comunitățile locale, județele, întreaga societate”, a declarant Căruceru. Atunci când vine vorba despre elevii români propoziția “Nu avem bani!” nu ar mai trebui rostită niciodată, iar implicarea consiliilor județene în premierea elevilor merituoși va duce la creșterea implicării acestora în actul educațional.

PSD a elaborat un proiect de lege care modifică şi completează Legea educaţiei naţionale nr.1 din 2011, astfel încât actul normativ să permită consiliilor judeţene să se implice în premierea elevilor care obţin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile şi competiţile şcolare organizate la nivel judeţean. Astfel, în şedinţa de vot final care a avut loc marţi, 11 aprilie a.c., Camera Deputaţilor a adoptat Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 111 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, Senatul urmând să fie for decizional.

În contextul actual, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii olimpici cu rezultate merituoase la nivel judeţean. Cu toate acestea, legislaţia în vigoare prevede implicarea consiliilor judeţene numai în finanţarea organizării şi desfăşurării olimpiadelor şi a concursurilor şcolare locale, nu însă şi în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor.

În urma modificărilor aduse, se creează cadrul legal prin care forurile judeţene pot să se implice în mod direct în finanţarea premiilor acordate acestor elevi. De asemenea, consiliile judeţene se pot implica şi în asigurarea fondurilor pentru acordarea de stimulente financiare cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor cu rezultate deoasebite la competiţii şcolare şi olimpiade. Modificările aduse de noua lege susţin şi motivează copiii din medii sociale defavorizate să înveţe şi să facă performanţă în educaţie. –  PROMPT MEDIA

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.