Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Peste 3.200 de intervenții ale pompierilor, de Paști

București: Peste 3.200 de intervenții ale pompierilor, de Paști

DISTRIBUIȚI

 145320 – 18042017 – În perioada 15 – 17 aprilie a.c., pompierii au asigurat misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. La nivel național nu au fost semnalate evenimente deosebite, numărul intervențiilor situându-se în media specifică acestei perioade.

În cele trei zile, la nivel național au fost derulate 3.249 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 243 misiuni de stingere a incendiilor, 2.756 cazuri SMURD (2.738 pentru acordarea primului ajutor medical și 18 misiuni de descarcerare) şi 250 pentru protecția comunităților. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

De asemenea, în această perioadă, 2.785 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele SMURD, iar 39 persoane au fost salvate din medii ostile vieții.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență se menține constant față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind înregistrată o ușoară creștere, de sub un procent.

Pentru asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității în această perioadă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus o serie de măsuri pentru eficientizarea misiunilor din domeniul de competență.

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pompierii au verificat respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unitățile de cult și cele de cazare turistică, fiind înlăturate o serie de nereguli care puteau pune în pericol utilizatorii.

Totodată, inspectorii de prevenire au derulat instruiri pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul responsabil din cadrul acestor categorii de obiective, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor şi pentru asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

În continuare, pentru creșterea nivelului de securitate, echipajele de intervenție rămân mobilizate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.