Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Precizările lui Toader

București: Precizările lui Toader

DISTRIBUIȚI

145425 – 24042017 –  Ministrul Justitiei Tudorel Toader a confirmat luni, in cadrul sedintei Comisiei Juridice, ca CEDO va pronunta marti decizia pilot in cazul conditiilor din penitenciare si a afirmat ca apoi va prezenta masurile pe care Romania le va lua. Ministrul a declarat ca spera ca judecatorii CEDO sa nu se astepte ca ”peste noapte noi sa fim cei mai buni”.

Declaratiile au fost facute in contextul in care in cadrul comsiei s-a propus prelungirea termenului de adoptare tacita a proiectului legii gratierii, pe motiv ca este o lege complexa. Legea gratierii a fost amanata in repetate randuri.

”Legea cu privire la gratiere o declaram noi sau nu ca fiind de complexitate deosebita. Eu am convingerea ca ea are aceasta trasatura nu prin structura si continutul ei, ci prin impactul pe care il va produce la nivel personal pentru cei care vor fi beneficiari dar si la nivel de politica penala care rtrebuie sa fie previzibila, coerenta. Va invit dle presedinte si pe toti ceilalati ca pe data de 18 mai sa participam impreuna la o conferinta Cine face politica penala din Romania pentru ca politica penala secventiala nu mai are aceeasi stabilitate. Maine CEDO se va pronunta in legatura cu decizia pilot referitoare la sitautia din penitenciare, ceea ce inseamna ca ce discutam noi aici reprezinta un segment din politica penala dar va reprezenta si o parte din masurile pe care CEDO le asteapta si romanii le asteapta fata de starea de aglomeratie si conditiile din penitenciare. Eu ca ministru al Justitiei ce as putea afirma in asteptarea deciziei CEDO ca Guvernul a initiat o serie de masuri consistente pentru inlaturarea acelor conditii precare din penitenciare, pentru indeplinirea conditiilor stabilite. Se modernizeaza parte din penitenciare, sunt in constructie alte stabilimente, avem doua penitenciare noi, avem legea gratierii care va rezolva secvential o mica parte, avem legea recursului compensatoriu. Noi vom veni cu modificarea Codului Penal care sa fie complementar celei de astazi”. –  PROMPT MEDIA

 

foto:qmagazine.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.