Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Prim-ministrul Grindeanu l-a primit pe ambasadorul Poloniei în România

București: Prim-ministrul Grindeanu l-a primit pe ambasadorul Poloniei în România

DISTRIBUIȚI

145077 – 05042017 – Premierul Sorin Grindeanu a avut miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Polonia la București, Marcin Bartlomiej Wilczek.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au apreciat evoluția foarte bună a relațiilor economice bilaterale, continuarea dialogului politic, precum și susținerea în continuare a proiectele derulate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

Totodată, au fost discutate implicațiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, subliniindu-se importanța protejării libertăților fundamentale ale pieței interne (libera circulație a persoanelor, a mărfurilor, a serviciilor și a capitalurilor).

Un alt subiect de discuție a fost cel legat de fondurile europene, unul dintre obiectivele prioritare ale Guvernului României fiind creșterea gradului de absorbție, potrivit premierului Sorin Grindeanu. Ambasadorul și-a exprimat disponibilitatea de a împărtăși din experiența poloneză, fondurile europene având, în Polonia, o contribuţie majoră la dezvoltarea țării și la atenuarea impactului crizei economice.

Polonia este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Romaniei din Europa Centrală și de Est. Cu excepţia anului de criză 2009, evoluţia schimburilor comerciale româno-poloneze a fost în creștere constantă, în perioada 2007–2015 volumul total al acestora majorandu-se de peste 3,5 ori.

În primele opt luni ale anului 2016, volumul total al schimburilor reciproce de mărfuri a ajuns la 3,23 miliarde euro, în creștere de 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Conform statisticii ONRC, în România sunt înregistrate peste 850 de companii poloneze, cu un capital direct investit de aproape o jumatate de miliard de euro. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.