Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Programul Prima Chirie, sursă de discriminare

București: Programul Prima Chirie, sursă de discriminare

DISTRIBUIȚI

145231 – 12042017 –  Prin intermediul unei declarații politice, deputatul Sorin Moldovan a adresat un apel prin care semnalează o situație discriminatorie pe care o creează Programul ”Prima Chirie”.

Potrivit articolului 76 indice 2 din Legea nr. 76 / 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, care reglementează programul guvernamental cunoscut public sub denumirea de ”Prima Chirie”, beneficiază de o primă de relocare de maxim 900 de lei persoanele care se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a încadrării în muncă, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă. Sprijinul se acordă numai dacă aceste persoane sunt înregistrate ca șomeri. Atenție, sprijinul se dă numai șomerilor!

Ce presupune, de fapt, această prevedere?  Înseamnă că o persoană din judeţul Cluj, care acum nu are loc de muncă și nici nu este înregistrată la șomaj, dacă mâine ar găsi de muncă în Brașov, sau Iași, sau Craiova și s-ar muta acolo, nu ar fi eligibilă pentru a primi acest ajutor de plată a chiriei și utilităților. De ce? Ne uităm miraţi la această aberaţie legislativă și ne întrebăm: de ce faptul de a nu fi înregistrat ca șomer, face ca statul să nu-l ajute pe cel care dorește să muncească, care este activ pe piaţa muncii și este dispus la relocare? Oamenii aceștia chiar sunt invizibili pentru stat? Cât ne mai prefacem că ei nu există? Ce să înțeleagă acești cetăţeni? Că dacă nu apar în statistici, nu exiști? Consider că se impune o analiză asupra acestui text de lege, în sensul de a studia dacă nu cumva neacordarea primei de chirie unui om care se relochează și își schimbă locul de muncă din simplul motiv că nu este înregistrat ca șomer, nu reprezintă cumva o diferență de tratament nejustificată obiectiv, adică o discriminare, este de părere Moldovan. –  PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.