Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PSD, promisiuni optimiste: 10.000 de noi afaceri în fiecare an

București: PSD, promisiuni optimiste: 10.000 de noi afaceri în fiecare an

DISTRIBUIȚI

145453 – 25042017 –  Grupul parlamentar al PSD a votat, în cadrul şedinţei de plen care a avut loc marţi, 25 aprilie, pentru adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, prin aplicarea căruia se estimează înfiinţarea a 10.000 de noi afaceri în fiecare an. Noul act normativ este o iniţiativă a Guvernului Grindeanu, fiind parte programul de Guvernare asumat de PSD.

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaţilor, prevede o serie de facilităţi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), precum şi o serie de obligaţii specifice pe care acestea trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de acest sprijin după înfiinţare, scopul fiind ca noile afaceri dezvoltate prin Programul “Start-up Nation – Romania” să ajungă la maturitate şi la consolidare economico-financiară astfel încât să se poată descurca uşor pe piaţă, fără ajutorul statului. Conform programului se poate acorda ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. Sumele necesare implementării programului se vor asigura anual de la bugetul de stat, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, precum şi din fonduri externe.

”Start-up Nation – Romania” face parte din programul de guvernare cu care PSD a câştigat votul din 11 decembrie 2016, e un program prin care, într-adevăr, statul român înţelege să intervină în economie, să se apropie de cetăţenii cu spirit antreprenorial, de cei tineri în mod special, cu o finanţare fără precedent pentru România. Vorbim de crearea a 10.000 de întreprinderi şi minimum 20.000 de locuri de muncă”, a declarat, în cadrul dezbaterilor din şedinţa de plen, din partea Grupului parlamentar al PSD, deputatul Roxana Mînzatu.

Cei care vor beneficia de acest ajutor de minimis vor trebui să facă dovada, la momentul cererii de decont, a angajării, cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi cu normă întreagă, a minimum doi salariaţi, precum şi obligaţia menţinerii celor două locuri de muncă pentru cel puţin trei ani începând cu anul următor plăţii ajutorului de minimis.

”Condiţiile pe care Guvernul le-a gândit sunt adecvate pieţei şi finanţăm IMM-uri care se vor înfiinţa în producţie, în industrii creative, în IT, sectoare în care tinerii români şi românii, în general, sunt foarte competitivi”, a completat deputatul social-democrat Roxana Mînzatu.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.