Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Reuniune Intermediară a Dialogului Strategic România SUA

București: Reuniune Intermediară a Dialogului Strategic România SUA

DISTRIBUIȚI

145284 – 13042017 – La 12 aprilie 2017, la București, a avut loc Reuniunea Intermediară a Parteneriatului Strategic România-SUA, la care au participat reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și ai ministerelor și altor instituții publice din România. Reuniunea a oferit părților prilejul să treacă în revistă stadiul cooperării bilaterale, să facă schimb de informații cu privire la politicile Guvernului României și Administrației SUA în diferite domenii, precum și să identifice noi proiecte de cooperare bilaterală și să declanșeze procesul de pregătire a Reuniunii Anuale de Dialog Strategic România-SUA, care va avea loc la București, în toamna acestui an.

Participanții și-au reafirmat angajamentul față de principiile menționate în Declarația Comună privind implementarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii, adoptată la 26 septembrie 2016. De asemenea, au salutat faptul că în 2017 se împlinesc 20 de ani de la înființarea Parteneriatului Strategic bilateral și și-au manifestat disponibilitatea de a lucra împreună pentru implementarea obiectivelor acestuia.

Discuțiile au abordat cooperarea bilaterală în domeniile apărare și securitate, tematica regională, securitatea cibernetică, securitatea energetică, comerțul și investițiile, aplicarea legii, schimburi culturale și științifice și Programul Visa Waiver al SUA.

Reuniunea Intermediară a Parteneriatului Strategic România – Statele Unite ale Americii s-a desfășurat la nivel de lucru și a fost găzduită de Ministerul Afacerilor Externe al României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.