Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Senatorul Badea, solicitare pentru ministrul de Interne

București: Senatorul Badea, solicitare pentru ministrul de Interne

DISTRIBUIȚI

145280 – 13042017 – Senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, a solicitat ministrului Afacerilor Interne impunerea controalelor simplificate la punctele de trecere a frontierei, în perioada sărbătorilor Pascale.

Urmare a intrării în vigoare, începând cu data de 7 aprilie a.c., a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European şi Consiliul Europei, se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în special în punctele de frontieră rutiere.

În acest context şi având în vedere faptul că în perioada sărbătorilor Pascale românii care trăiesc şi muncesc în afara graniţelor ţării îşi vor petrece vacanţa în România, pentru a se evita formarea de cozi, creşterea timpului de aşteptare şi, implicit, aglomerarea excesivă a punctelor de trecere a frontierei, este necesară impunerea controalelor simplificate, conform Alin.(11) din Regulamentul (UE) 2017/458 al Parlamentului European şi al Consiliului. Această procedură de simplificare a controalelor a fost implementată şi la frontiera dintre Croaţia şi Slovenia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.