Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: USR îi scrie lui Iohannis

București: USR îi scrie lui Iohannis

DISTRIBUIȚI

145415 – 24042017 –  Partidul Uniunea Salvați România a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă prin care îi cere să nu promulge legea de respingere a Ordonanței de Urgență nr. 100/2016 ce va favoriza un mediu propice corupției în administraţia publică în ceea ce privește amenajarea teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

”Am invocat în scrisoare mai multe motive pentru respingerea legii, dar în primul rând un motiv de neconstituționalitate, deoarece cele două camere ale Parlamentului au dat avize total diferite pe OUG 100, ceea ce nu respectă principiul bicameralismului din Constituția României. După ce a fost aprobată de Senat, OUG 100 a fost respinsă de Camera Deputaților pe motiv că la Ministerul Dezvoltării se lucrează la o nouă lege a construcțiilor și la o nouă lege a urbanismului. USR participă la dezbaterile organizate de minister și știm că aceste legi vor fi finalizate abia peste peste un an sau doi”, a explicat Nicușor Dan, președintele USR.

Renunțarea la OUG nr. 100/2016 echivalează cu revenirea la planurile urbanistice zonale ce reglementează parcele și care au generat un haos urbanistic, eliminarea conflictului de interese pentru membrii comisiilor tehnice de urbanism care încheie contracte de proiectare pentru autoritățile locale, precum și nesancționarea unor nerespectări ale legii sau sancționarea lor cu sume nesemnificative raportate la pierderile pentru comunitate.

În plus, respingerea OUG nr. 100/2016 va produce multă confuzie în ceea ce privește procedura pe care oamenii care doresc să construiască trebuie să o urmeze. Prin această lege, întreaga procedură care s-a desfășurat timp de câteva luni în care OUG nr. 100 a fost în vigoare va fi anulată și se va reveni la procedura dinainte.

”Sperăm ca președintele să retrimită legea la reexaminare în Parlament, astfel încât soluția rațională pentru dezvoltarea orașelor din România să aibă câștig de cauză”, a conchis Nicușor Dan. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.