Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”VeteRUN”

București: ”VeteRUN”

DISTRIBUIȚI

145336 – 19042017 – Ministerul Apărării Naționale a dat startul înscrierilor on-line pentru a doua ediţie a Crosului veteranilor de război ”VeteRUN”, organizat împreună cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, eveniment care va avea loc duminică, 7 mai, de la ora 10.00.

Competiția este o mişcare populară prin care cetățenii, alături de militari ai Armatei României, își pot arăta respectul şi preţuirea pentru veteranii de război, răniţii, invalizii şi urmaşii celor decedaţi ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Traseul crosului va fi Piaţa Presei Libere, Şoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mareşal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Piața Presei Libere.

La întrecerea sportivă pot lua parte, alături de militari care au participat la misiuni în Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, copii, tineri şi adulți civili care doresc să-i onoreze prin această participare pe veteranii de război.

Doritorii se pot înscrie la cros și în dimineața zilei de 7 mai, între orele 8.00 și 9.00, în zona de start, la intrarea în Parcul Herăstrău dinspre Pavilionul H.

Evenimentul este organizat în ciclul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei
Veteranilor de Război (29 aprilie), Zilei Victoriei (9 mai) și Centenarului Primului Război Mondial.

În ultimii trei ani, Ministerul Apărării Naţionale a derulat o campanie de informare pentru a readuce în atenţia publică importanţa veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial şi a veteranilor din teatrele de operaţii.

M.Ap.N. a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care 2017 să fie declarat “Anul Mărăști, Mărășești, Oituz – 100”, document aflat în dezbatere publică. Ministerul va organiza o serie de manifestări culturale, artistice, cu caracter simbolic și alte acțiuni cu tematică specific pentru cinstirea eroismului, jertfelor şi memoriei celor căzuţi în lupte.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.