Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Vrem pasaj și vrem lărgire, păcaleala nu mai ține!”

București: ”Vrem pasaj și vrem lărgire, păcaleala nu mai ține!”

DISTRIBUIȚI

145020 – 03042017 –”Pasajul Domnesti si largirea Prelungirii Ghencea implinesc un deceniu de pacaleli” – Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea și Grupul Civic Inițiativa Domnești au organizat, la 1 aprilie, un mars de protest in Prelungirea Ghencea, spre Centura si retur. Evenimentul a avut loc între orele 11.00 si 15.00, pe traseul Ansamblul Primăvara (plecare) – Centură – Domnesti – Cartierul Latin (final). La eveniment au participat câteva zeci de persoane.

”Pasajul Domnesti si largirea Prelungirii Ghencea implinesc un deceniu de pacaleli! Le spunem Primariei Capitalei si CNAIR ca nu le mai inghitim pacalelile, livrate mai ales in campaniile electorale și le cerem sa-si faca treaba: sa urgenteze largirea si pasajul, sa prezinte public un calendar concret al etapelor si al alocarilor bugetare. Intre timp, sa ia masuri pentru siguranta circulatiei in zona: sa faca trotuare, sa marcheze trecerile de pietoni si sa asigure dirijarea circulatiei in intersectia cu str. Valea Oltului si cu Soseaua de Centura. Proiectul Supralargire Prelungirea Ghencea – Domnesti, votat de Consiliul General al Capitalei in 2006, este amanat de 10 ani si, in ciuda promisiunilor primite de la autoritati, nici anul asta nu e sigur ca vor incepe lucrarile. Stim de la Primaria Capitalei ca inca nu a fost finalizat proiectul tehnic, nu au fost finalizate masuratorile limitei administrative dintre Bucuresti si Ilfov, nu au fost finalizate exproprierile, nu a fost lansata licitatia pentru largire. De asemenea, licitatia pentru proiectul CNAIR Pasaj suprateran pe drumul judetean DJ 602 Centura Bucuresti – Domnesti a durat aproape doi ani si a fost castigata in final de o firma aflata in insolventa.

De asemenea, prin acest mars de protest vrem sa atragem atentia Primariei Capitalei si Politiei Rutiere asupra pericolului rutier permanent in care circulam de 10 ani in aceasta zona in lipsa trotuarelor, in lipsa marcajelor pe carosabil pentru trecerile de pietoni, in lipsa amenajarii corespunzatoare a statiilor RATB, in lipsa dirijarii circulatiei la intersectia cu str. Valea Oltului si la trecerea cu calea ferata de la Soseaua de Centura.  Codul rutier prevede obligatia autoritatilor locale de a amenaja trotuare: Articolul 53 – Autoritatile publice locale, cu autorizatia administratorului drumului public si cu avizul politiei rutiere sau la solicitarea acesteia, sunt obligate sa ia masuri pentru realizarea de amenajari rutiere destinate circulatiei pietonilor, biciclistilor, vehiculelor cu tractiune animala si calmarii traficului, semnalizate corespunzator, in apropierea unitatilor de invatamant, pietelor, targurilor, spitalelor, precum si in zonele cu risc sporit de accidente. Protestul a fost anuntat Primariei Capitalei, Primariei Bragadiru si Primariei Domnesti”, au susținut inițiatorii protestului.

”Vrem pasaj si vrem largire, pacaleala nu mai tine!” au strigat, printre altele protestatarii. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.