Acasă Sud-Vest Dolj Craiova: România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în...

Craiova: România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în Siria

DISTRIBUIȚI

145146 – 07042017 –  Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Craiova, referitor la atacul SUA asupra Siriei, că a avut o discuţie cu ministrul Apărării şi cu ministrul Afacerilor Externe şi că România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în Siria, în urmă cu câteva zile, adăugând că ”aceste lucruri trebuie pedepsite”.

”Am avut o discuţie în această dimineaţă şi cu ministrul Apărării şi cu ministrul Afacerilor Externe. Ceea ce pot să vă spun este că noi ca şi stat condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite şi tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca ţară NATO le vom respecta. Dar atacul de tipul a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care nu are legătură cu nicio regulă internaţională, trebuie pedepsit”, a afirmat Grindeanu, citat de News.ro.

Întrebat dacă SUA au anunţat statele membre NATO despre atacul din Siria, Grindeanu a spus: ”Eu sunt convins că partenerii NATO şi nu numai ai Statelor Unite ale Americii, vorbim de chestiuni militare, au fost informaţi, nu am niciun fel de dubiu din acest punct de vedere”.

SUA au atacat în noaptea de joi spre vineri Siria, lansând zeci de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene a regimului ca răspuns la un presupus atac chimic pe care Donald Trump l-a catalogat drept o ”ruşine pentru umanitate”, relata AFP. –  PROMPT MEDIA

 

foto:romanialibera.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.