Acasă Politic Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, condamnați de Curtea de Apel

Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, condamnați de Curtea de Apel

DISTRIBUIȚI

145163 – 07042017 –  Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) , au fost condamnați vineri de Curtea de Apel București la 10 luni și 8 zile, respectiv 11 luni și 6 zile închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestarile de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc, anunță Agerpres.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Reamintim că la 1 decembrie 2015, DIICOT l-a reținut pe  Beke Istvan Attila, membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, pentru tentativă de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Cei doi au fost acuzați că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc.

Astfel, la 10 octombrie 2015, în cadrul unei şedinţe la care au participat membrii organizaţiilor locale ale extensiilor în România ale HVIM Ungaria, Szocs Zoltan i-a trasat lui Beke Istvan sarcina de a confecţiona un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, în oraşul Târgu Secuiesc, în data de 1 decembrie 2015, în timpul manifestaţiilor prilejuite de sărbătorirea de către etnicii români a Zilei Naţionale a României.

În 2016, DIICOT i-a trimis în judecată pe cei doi lideri ai grupării ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din zona Transilvaniei, acuzaţi de instigare la infracţiunea de atentat contra unei colectivităţi, săvârşită în condiţiile Legii nr.535/2004 – privind prevenirea şi combaterea terorismului și instigare la infracţiunea de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Începând cu anul 2014, pe teritoriul României a fost semnalată preocuparea unor cetăţeni străini şi cu dublă cetăţenie pentru alimentarea interesului membrilor extensiei în România a structurii naţionalist-extremiste ungare ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM pentru dezvoltarea propriilor abilităţi fizice, în vederea iniţierii de acţiuni violente care să conducă la materializarea obiectivelor autonomiste şi revizioniste promovate prin mesaj public de membrii respectivei organizaţii iredentiste (refacerea „Ungariei Mari”). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.