Acasă Anchete Fostul șef al CNAS pus sub control judiciar

Fostul șef al CNAS pus sub control judiciar

DISTRIBUIȚI
lucian_duta
foto arhivă

– 145066 – 04042017 –Lucian Duță, fostul președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.) a fost pus sub control judiciar de DNA în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Procurorii au fixat o cauțiune de 4.500.000 de lei. Anchetatorii susțin că pentru a semna contractele pentru SIUI, Duță a cerut și primit,  între 2010 și 2012, de mai multe ori, mită din partea reprezentanților a două firme de IT.

lucian_duta
foto arhivă

În total, Duță ar fi primit 7,7 milioane de euro mită, bani care fie i-au fost virați în contul unei firme pe pe care o controla, fie i-au fost plătite bilete de avion, cazare la alte hoteluri din țară și străinătate, precum și plăți pentru achiziționarea un teren în mun. București, într-o zonă rezidențială exclusivistă, pe care a fost emisă autorizație de construire pentru P+4.

În termen de 10 zile, Duță trebuie să depună cauțiunea în valoare de 4.500.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei de 4.500.000 lei, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.  Dacă nu va depune această sumă, procurorii pot înlocui controlul judiciar cu altă măsură, mai gravă.

În perioada de control judiciar, fostul șef al CNAS trebuie să se prezinte la DNA și la Secția 2 Poliție București când este chemat, să anunțe cu privire la schimbarea locuinței, să respecte programul de supraveghere întocmit de poliție, să nu părăsească teritoriul României fără aprobarea procurorului, să nu ia legătura cu alte persoane din dosar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.