Acasă Economie Funcționarii Publici anunţă proteste după Paşti

Funcționarii Publici anunţă proteste după Paşti

DISTRIBUIȚI

145122 – 06042017 – Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) anunţă că va  declanșa acțiuni de protest imediat după sărbătorile pascale, după refuzul ministrului Lia Olguța Vasilescu de a introduce un articol în proiectul legii salarizării potrivit căruia nimeni să nu sufere o diminuare salarială.

Ţinând cont de refuzul categoric al doamnei ministru Lia Olguța Vasilescu de a introduce un articol în proiectul Legii salarizării potrivit căruia nimeni să nu sufere o diminuare salarială, precum și lipsa dialogului social constructiv cu ministrul Muncii pe tema salarizării și pe tema diminuării salarizării unor categorii de funcționari obligă Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) să declanșeze acțiuni de protest imediat după sărbătoarea Paștelui” se arată în comunicat.

Având în vedere că Proiectul legii salarizării prevede evaluarea posturilor din administrația publică pentru stabilirea salariilor de bază și reîncadrarea personalului  (conform art. 35 din proiect); ignoră în construcția sa Decizia Curtii Constituționale nr. 794/2016 și stabilește un maxim salarial mai mic decât cel aflat în plată în momentul de față; todată scoate asistența socială din familia ocupaționlă ADMINISTRAȚIE pentru a nu fi un reper în majorarea salariilor angajaților UAT – urilor și Consiliilor Județene” se mai arată în document.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că prin noua Lege a salarizării unitare vor scădea doar salariile „bugetarilor de lux”, care au avut până în prezent „un salariu uriaş”, în timp ce toate sporurile din sistem vor fi plafonate la 30%.

Mai sunt salarii care vor scădea. Sunt acei bugetari de lux pe care nu i-a mai controlat nimeni. Nu mai poate nimeni să treacă peste conducătorul de instituţie. Nu mai poate nimeni să mai treacă, de asemenea, peste ceea ce se s-a plafonat de un auditor de exemplu dintr-un minister faţa de un auditor al Curţii de Conturi sau faţa de un auditor dintr-o altă instituţie. Am încercat să nu scădem niciun salariu în plată în România. Repet, sunt excepţii la acei bugetari de lux, dar nu cred că va plânge cineva, pentru că până acum au avut un salariu uriaş” a declarat  Lia Olguţa Vasilescu ieri, în cadrul unei emisiuni televizate. -PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.