Acasă Uncategorized Gata de intervenție

Gata de intervenție

DISTRIBUIȚI

145329 – 19042017 – Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor de vreme rea emise în cursul zilei de marți, 18 aprilie, peste 2.000 de pompieri, cu 400 mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale.

Conform mesajelor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în cursul zilei de miercuri, 19 aprilie, în mai multe județe din Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, în zonele montane va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

De asemenea, începând din după-amiaza zilei de miercuri, până vineri dimineața, vor fi precipitaţii în sudul, centrul şi estul țării. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de până la 80…90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.

Având în vedere că sunt preconizate efecte asupra populaţiei, în judeţele aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologice s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

Pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților, la nivelul subunităților operative au fost verificate și pregătite mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci, precum și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Dacă situația din teren o va impune, la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență se vor activa grupele operative și centrele județene de coordonare și conducere a intervenției, care au în componență reprezentanți ai tuturor structurilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

IGSU recomandă cetățenilor din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale, precum și parcarea autoturismelor în zone ferite, pentru limitarea posibilele pagube generate de vântul puternic. De asemenea, se recomandă persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipați corespunzător și să evite zonele cu vizibilitate redusă.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.