Acasă Externe Japonia vrea sa plafoneze lucrul peste program la 100 de ore pe...

Japonia vrea sa plafoneze lucrul peste program la 100 de ore pe luna

DISTRIBUIȚI

145381 – 20042017 – Statul japonez planuieste pentru prima data in istoria lui sa limiteze numarul de ore suplimentare efectuate de angajati. Acel plafon nu va rezolva, însă, cu nimic problema cu care se confrunta forta de munca nipona, afirma criticii acestui proiect legislativ, informeaza AFP, preluată de News.ro. Mai mult, proiectul acesta va bate in cuie practici aparute dupa Al Doilea Razboi Mondial, unde valoarea atribuita unui salariat depinde de rezistenta lui, o situatie care se face vinovata de decesul catorva sute de angajati in fiecare an.

Luna trecuta, prezentand concluziile unui comitet special infiintat in septembrie 2016 pentru a lupta impotriva riscului de deces cauzat prin exces de munca (”karoshi”), prim-ministrul Shinzo Abe a felicitat ”o etapa istorica in reformarea felului in care se munceste in Japonia”.

Durata excesiva a muncii este o problema care depaseste domeniul sanatatii. Ea franeaza productivitatea (unii dintre angajati isi incetinesc ritmul de lucru pentru a castiga mai multi bani gratie orelor suplimentare platite) si le descurajeaza pe mame sa munceasca, in contextul in care in Japonia exista o lipsa cronica de mana de lucru.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.