Acasă Externe Agenda Europeana Malta: Ministrul Leș a reconfirmat angajamentul României de a contribui activ la...

Malta: Ministrul Leș a reconfirmat angajamentul României de a contribui activ la consolidarea Politicii de Securitate şi Apărare a UE

DISTRIBUIȚI

145509– 27042017 –  Ministrul Gabriel Leş se află la Valletta, în Malta, pentru a participa la reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Pe parcursul reuniunii vor fi abordate teme de actualitate de pe agenda europeană, precum implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene pe dimensiunea de securitate şi apărare şi stadiul operaţiilor şi misiunilor sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comune (PSAC).

Miniştrii europeni ai Apărării vor discuta despre cooperarea structurată permanentă şi modalităţile de consolidare a Răspunsului Rapid al UE, în special privind Grupurile Tactice de Luptă ale UE, precum şi angajamentul operaţional al UE în regiunea Mării Mediterane şi în Libia, cu participarea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, şi subsecretarului general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

În marja reuniunii informale, ministrul Gabriel Leş a avut, miercuri seară, o întâlnire bilaterală cu directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), Jorge Domecq. În cadrul întâlnirii, ministrul a exprimat aprecierea pentru eforturile Agenţiei de îmbunătăţire a mecanismului Uniunii Europene de dezvoltare a capabilităţilor militare asigurând, în acelaşi timp, complementaritatea cu procesul similar derulat la nivelul NATO. Subliniind rolul cheie al EDA în arhitectura instituţională a Uniunii pentru dezvoltarea de capabilităţi militare robuste, ministrul Leș a reconfirmat angajamentul României de a contribui activ la consolidarea Politicii de Securitate şi Apărare a UE.

Totodată, ministrul român a evidenţiat prioritatea acordată de actualul guvern implicării active a țării noastre în procesul de consolidare a dimensiunii de securitate și apărare a UE, inclusiv prin facilitarea participării industriei naţionale de profil la programe europene.

Directorul executiv Domecq a mulţumit României pentru implicarea în programele şi iniţiativele Agenţiei şi a subliniat rolul important al EDA în procesele de implementare a Strategiei Globale a UE şi a Declaraţiei Comune UE – NATO, informează MApN. –  PROMPT MEDIA

 

foto:pressalert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.